Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Tips en Trucs voor het mooiste gazon - Graszodencentrum

Tips en Trucs

Tips en Trucs

Tips & trucs voor het mooiste gazon van graszodencentrum Drenthe

De beste tips en trucs om het groenste en mooiste gazon in uw eigen tuin te hebben.

Stappenplan nieuwe graszoden leggen:

 1. De oude grasmat verwijderen en afvoeren.
 2. De meststoffen aanbrengen. Let op de dosering.
 3. De grond doorspitten tot een diepte van +/- 25 cm.
 4. 4. Verdichten en egaliseren van de grond door middel van aanlopen (of rollen) en vlakharken. Herhaal dit tot het gewenste resultaat verkregen is.
 5. Hark hierna de bovenste laag (1 √° 2 cm) weer luchtig los.
 6. 6. Er kan worden begonnen met het leggen van de graszoden; rol de graszoden zo uit dat de naden niet naast elkaar komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laminaat leggen.

Aanvullende informatie

Wat houdt zonder netting in?

 • Zonder netting betekent dat we graszoden aanbieden met een betere beworteling, wat een resultaat is van 12 maanden lang intensieve behandeling. Doordat de graszoden langer worden behandeld, kunnen deze zich beter ontwikkelen en kunnen wij u een A-kwaliteit zode aanbieden.
 • Onze leverancier gebruikt dus geen nylon netting om de graszoden meer stevigheid te geven zodat er eerder kan worden geoogst.
 • Onze zode is puur natuur en beter voor het milieu dan de zode van de meeste andere aanbieders.

Welke afmetingen heeft een zode?

 • 1,5 cm dik, 40 cm breed en 2,5 meter lang

Wat is de beste tijd om graszoden te leggen?

 • Het kan het hele jaar door maar het beste tijdstip blijft het najaar omdat er dan minder hoeft te worden beregend.

Hoe lang blijven opgerolde graszoden goed van kwaliteit?

 • De houdbaarheid van de graszoden hangt af van de temperatuur, een hogere temperatuur betekent een kortere houdbaarheid. Dit heeft ermee te maken dat het gaat broeien in de graszoden als deze nog opgerold op de pallet liggen.
 • Zodra u de zoden van graszodencentrum heeft ontvangen dan is het wel zaak om ze dezelfde of de volgende dag te leggen
 • Mocht bovenstaande niet lukken, dan de zoden van de pallet halen, uitrollen en nathouden.

Hoe moet ik bemesten om een mooie groene dichte zode te behouden?

 • U moet dusdanig vaak bemesten dat uw gazon ongeveer 2 keer per week gemaaid dient te worden.
 • Graszodencentrum heeft voor u de juiste meststoffen.